Panering och fritering förgyller i köket

En gyllene, krispig yta och aptitretande dofter av bröd och smörkola – det är inte konstigt att panering har blivit en så populär tillagningsmetod. Och på helgen unnar vi oss gärna paneringens lyxigare kusin – fritering. Häng med när Anders enkelpanerar, dubbelpanerar och friterar.

Fem läckra rotfrukter som sätter smak på hösten

Hösten är här och med den mer rustika och kraftfulla smaker i köket. Rotfrukter bjuder på massor av smak, nyttiga vitaminer och fibrer och supergoda, billiga vardagsrätter. Anders Tegnér plockar fram rotborste och skalare och tipsar här om fem läckra rotfrukter.

Så gör du perfekt pommes frites

Potatis är en av våra viktigaste basvaror. Näringsrik, billig och användbar. Rätt tillagad är den dessutom alldeles underbart god. I Tegnérs kök vägleder Anders oss till den perfekta potatisen.

9 tips för att planera vardagsmaten

Hemmalunchen kan alltid lösas genom att bunkra upp med frysta eller kylda färdigrätter. Men i längden blir det lätt en smula torftigt och inte minst oekonomiskt. Smartare, billigare och godare då att istället planera för att kvällsmaten även ska bli luncher under arbetsveckan.

Spansk gazpacho för heta sommardagar

Den kalla spanska soppan gazpacho har sitt ursprung i landets sydligaste del, Andalusien. Det finns massor av olika recept och varianter, men basen består oftast av färsk tomat, gurka, vitlök och olivolja.

Helgrillad BBQ-kyckling från hängmattan

I Norden är vi tokiga i att grilla. Troligen inte mer än i andra länder, men kanske är det den korta sommarsäsongen som gör att vi grillar så det ryker under några intensiva månader.

Indirekt grillning, barbecue, är en metod som har blivit allt mer populär. Vår kock Anders Tegnér gör helgrillad BBQ-kyckling och lär ut grunderna.

Wraps och annan enkel picknickmat för sommarens utflykter

Enkel picknickmat som några wraps, en filt och gott humör – det är allt du behöver för en härlig picknick med familj och vänner i närmaste park eller strövområde. En picknick markerar att vi är redo för sommaren, med alla dess möjligheter.