Tegnérs kök: Så gör du örtolja och örtsalt

Färska örter finns att köpa året om, till alla matälskares glädje. Men hur många gånger har du inte sett en kruka örter vissna efter att ha använt hälften i helgens matlagning?
Tegnérs kök: Snabba och enkla vegetariska biffar

För den som vill ha ett vegetariskt färsalternativ till biffar och bullar blir valet lätt att köpa färdig vegetarisk färs. Vår kock Anders Tegnér tycker såklart att det är roligare att göra en egen färs.
Tegnérs såser: Med en espagnole läggs grunden till rödvinssåsen

Tidigare i vår såsskola Tegnérs såser har vi beskrivit hur du gör basen till många såser: skyn, eller fonden som det också kallas.
Tegnérs kök: Så lyckas du med köttbullarna

Köttbullar är bland det mest svenska man kan tänka sig. Ett stående inslag på borden när vi firar såväl jul, påsk som midsommar.
Tegnérs såser: Så gör du din egen bearnaisesås

Säg bearnaisesås och det börjar vattnas i munnen av smörig dragonsmak, saftig grillad biff och salt pommes frites; en fredagsklassiker för många.
Tegnérs kök: Ljuvlig lammstek funkar året runt

Lamm förknippar vi gärna med påsken och våren. Men i Norden är det en modern företeelse som bygger på tillgången på fryst, importerat lamm.
Rökta räkor: En annorlunda grillupplevelse!

När grillen åker fram är det lätt att slentrianmässigt tänka kött: burgare, biffar och grillspett. Men varför inte bjuda dig själv och dina gäster på en annorlunda grillupplevelse?
Tegnérs såser: Hollandaisesås från grunden

Hollandaisesås är inte bara en oumbärlig njutning tillsammans med färsk sparris eller andra primörer. Det är också en av det franska kökets fem grundsåser och representerar de så kallade emulsionssåserna.
Tegnérs såser: Velouté gör fisksåsen sammetslen

I det här avsnittet använder Anders Tegnér en fiskfond för att skapa en ljus fisksås byggd på grundsåsen velouté.
Tegnérs kök: Söndagskänsla med hel kyckling i ugn

Det är i vår i luften och då blir det helstekt kyckling i Tegnérs kök.
Tegnérs såser: De fem klassiska grundsåserna plus en sjätte

I det klassiska franska köket finns det fem grundsåser, utifrån vilka de flesta andra såser byggs. Enligt vår kock Anders Tegnér finns även en sjätte.
Tegnérs såser: Så bygger du din sås från grunden

Det är såsen som kröner en rätt och får smakerna att lyfta till nya nivåer. Att göra en riktigt god sås från grunden är inte svårt.