En läcker beurre blanc

Beurre blanc är en enkel sås att tillreda, det är inte många ingredienser som ska beredas. Men du måste vara noggrann.

Fisksås

Velouté är en ljus grundsås vars smak avgörs av vilken sky eller fond du använder. Jag har valt att göra en sammetslen fiskvelouté att servera till röding.

Hollandaisesås

Hollandaisesåsen är väldigt lik bearnaisesåsen. Skillnaden är att bearnaisesås innehåller röd istället för vit vinäger plus lök, peppar och en rad örtkryddor.

Rödvinssås

Såser gjorda på espagnole är läckra till allt nötkött, vilt och vegetariska rätter med kraftig smak som rotselleribiffar.

Grundrecept tomatsås

En klassisk tomatsås tillreds av hackade eller krossade tomater. Med rätt handlag och råvaror får du en himmelsk sås som kommer att lyfta dina pastarätter och pizzor till helt nya nivåer.

Remouladsås

Alla kalla såser vinner på att majonnäs blandas i. Gör en remouladsås baserad på majonnäs.

Gräddsås till julskinka

Medan vi svenskar nöjer oss med senapen som den är till julskinkan, vill finländarna äta den med senapssås.

Vit senapssås till fisken

Vitsåsen är ett givet tillbehör till lutfisken. Genom att krydda rikligt med kryddpeppar ger den annars rätt smaklösa fisken och såsen en rejäl retning av smaklökarna.

Béchamelsås

Béchamel är en av de fem franska grundsåserna och en mycket användbar sådan.