4 personer

Hollandaisesås

Hollandaisesåsen är väldigt lik bearnaisesåsen. Skillnaden är att bearnaisesås innehåller röd istället för vit vinäger plus lök, peppar och en rad örtkryddor.

Ingredienser

300g smör
3 st äggulor
1 msk vit vinäger av fin kvalitet
1-2 tsk pressad citron
2 msk vatten
Salt och nymald vitpeppar

Så här gör du

Smält smöret i en liten kastrull och häll bort bottensatsen. Varmhåll smöret på cirka 50 grader. Koka upp vatten i en kastrull till ett vattenbad. Blanda äggulor, vinäger och citronsaft i en skål som passar ovanpå vattenkastrullen. Placera skålen stadigt på en fuktig handduk på kastrullen med vatten som kokar försiktigt. Vispa äggmassan tills den är fluffig och krämig. Vispa ner smöret med en tunn stråle i äggkrämen. Om den blir för tjock så späd med ljummet vatten. Smaksätt med salt och peppar.

Tillsätt syra i pulversåsen

En pulversås skär sig aldrig. Men den har samtidigt inte samma syra som är så typisk för hollandaise. Ett tips är därför att tillsätta lite vinäger eller citron om du använder en pulversås.

Fem steg som tar dig till en läcker hollandaise, läs mer.

Liknande recept

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band