Kryddig bearnaisesås

Passar till det mesta på grillen som kött och kyckling tillsammans med olika typer av potatis samt alla typer av burgare. Tips! Lite mindre sås ger en tjockare sås att dippa i.

Hollandaisesås

Passar till fish and chips, fiskburgare eller panetter eller en laxbagel med ägg och grönsaker. Tips! Smaksätt med rivet apelsinskal för en fräsch touch.

Grönpepparsås

Passar till kyckling med blomkålsris eller fläskfilé med ris och svamprostade rotfrukter. Tips! Boosta smaken med 1 tsk dijon senap.

Gräddsås

Passar till kött eller kyckling med pressad, kokt eller rostad potatis med gelé och rosmarin. Håll det klassiskt med pressgurka och rårörda lingon.

Fisksås

Passar till stekt, kokt, grillad eller pankopanerad fisk med mos eller koktpotatis och sockerärtor. Tips! Färsk hackad gräslök lyfter smaken.

Currysås

Passar till fisk, kyckling eller kycklingbiffar med äpple alternativt med qinoua och kikärtsbullar och persilja. Tips! Krydda med chiliflakes för lite extra hetta.

Citron & dillsås

Passar till bakad potatis med skagenröra eller panerad, stekt eller grillad fisk med pasta och primörer. Tips! Använd som sås i fiskgratäng.

Champinjonsås

Passar till pasta, potatis och ris. Tillexempel kikärtsbiffar med hasselbakspotatis eller rostbiff med hericot verts och gelé. Tips! Malen svartpeppar och timjan lyfter smaken.

Café de paris

Passar till fågel och fisk med grillad ratatouille, pommes frites och ugnspotatis. Tips! För att skapa ett kryddsmör, blanda 200g smör med påsens innehåll.

Brunsås

Passar till kött, fågel eller grönsakspasta gjord på tex zucchini. För smakvariation tillsätt steksky och en klick vinbärs gelé.

Bearnaisesås

Passar till grillade grönsaker, chorizo och lammkorv med färsk, ugnrostad eller stekt potatis. Tips! Använd lite tryffelolja för en extra lyxig sås.

Sparrissoppa

Toppa med olivolja, groddar & nymalen peppar. Servera sedan till rökt lax på rågbröd!