Vardagsräddare

Vegetarisk plåtmat med currysås

Vill du att familjen ska äta mer vegetariskt men har svårt att komma på vad? Här kommer ett tips på en riktigt god vegetarisk vardagsräddare, som dessutom går snabbt att laga. Vegetarisk plåtmat när den är som bäst – med en god sås alltså!

Det enda du behöver är baljväxter, rotfrukter, grönsaker (det bästa är att rätten går att variera lite beroende på vad du har hemma!) och såklart en riktigt smakrik och krämig sås på det. Här kommer vårt plåtmatstips:

Så här gör du: 

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.
  2.  Skala och dela rödbetor, morötter, potatis och lök i ungefär lika stora bitar. Dela blomkålen och placera ut allt på en plåt. 
  3.  Ringla över olivolja och salt, ställ in i ugnen i ca 25-30 min. 
  4. Under tiden, skölj och dela grönkålen i mindre bitar. 
  5. Skölj kikärtorna
  6. Lägg även kål och kikärtor på plåten när det är ca 5 minuter kvar. 
  7. Gör under tiden currysåsen enligt recept.
  8. Ta ut plåten när grönsakerna har fått färg
  9. Toppa med smulad fetaost, machesallad, salt och peppar.
  10. Servera tillsammans med currysås

Det här behöver du:

Blå Band Currysås
Rödbetor, Potatis och morötter
Gul lök
Blomkål
Grönkål
Kikärtor
Fetaost
Machesallad

Relaterad produkt

Andra goda såser att ha till

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band