Smarta hacks

Välj rätt sås till rätt potatis

Såsen är en viktig del i många maträtter, men ibland kan det vara svårt att veta vilken sås som passar till vad. Därför tänkte vi bjuda på lite tips hur man kan tänka kring val av sås – din guide till hur du väljer rätt sås till rätt potatis kommer här!
  • Pommes går väl ihop med “dippsåser” som Blå Bands Cheddar & Mozarella, Blå Bands Kryddig bearnaise, Chili Bearnaise och vanlig Bearnaise. Tips! Tillsätter du lite mindre vatten än vad som står på förpackningen så får du en tjockare sås att dippa pommesen i.
  • Potatisgratäng är mäktigt och kräver en lättare sås som blandas med vatten istället för mjölkprodukter, t.ex. Blå Bands Rödvinssås.
  • Kokt potatis passar bra ihop med en krämig, gräddig sås med mycket smak, t.ex. Blå Band Café de Paris (som du blandar med både mjölk och smör) eller Blå Bands Gräddsås. 

Relaterade produkter

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band