Vardagsräddare

Tips för matigare soppa

Letar du en matig soppa? Vår Franska Löksoppa är en värmande klassiker som är mättande god precis som den är. Men vill du göra den något matigare, och samtidigt få till en riktigt tjusig servering kommer här ett supertips: gratinerat brödlock på soppskålen.

Så här gör du:

  1. Värm ugnen till 275 grader.
  2. Koka upp soppan enligt instruktionerna
  3. Rosta brödskivorna lätt i ugnen på båda sidorna.
  4. Riv osten grovt.
  5. Fördela löksoppan i ugnsfasta soppskålar.
  6. Lägg på brödskivorna och en näve riven ost.
  7. Gratinera i 5-10 minuter.
  8. Garnera med en kvist timjan.

Det går också att gratinera osttoasten separat och sedan lägga den på soppan om du inte har ugnsfasta soppskålar.

Det här behöver du:

Blå Bands Fransk Löksoppa
Riven lagrad ost
Färskt bröd
Färsk timjan

Relaterad produkt

Andra goda soppor

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band