Vardagsräddare

Snabba köttbullar

Köttbullar är en favorit för många, men kräver sin tid att laga. Om man gör det på det “vanliga” viset förstås… men här kommer ett recept på snabba köttbullar. Visst vore det skönt att slippa hacka lök?

Gör det smidigt och enkelt för dig genom att blanda i Blå Bands Fransk löksoppa i köttfärsen – då får du köttbullar fullproppade med god smak, med mindre stök i köket. Bra va? 

Så här gör du:

  1. Blanda ströbröd, löksoppa och vatten eller mjölk. Låt det svälla några minuter.
  2. Blanda i färsen och rör till en jämn smet. Känns färsen för fast, tillsätt lite mer vätska.
  3. Smaksätt med salt och peppar. Provstek en liten bulle och kontrollera smaksättningen.
  4. Stek sedan köttbullarna i smöret sex-åtta minuter tills de är genomstekta men inte överstekta.

Det här behöver du:

800 g bland- eller nötfärs
1 paket Blå Band Fransk löksoppa
1 dl ströbröd
3 dl vatten eller mjölk
Smör till stekning

Relaterad produkt

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band