Vardagsräddare

Så gör du en snabblagad pastagratäng

En pastagratäng är en enkel och snabblagad vardagsräddare som både barn och vuxna gillar. Med Blå Bands färdiga soppor gör du enkelt och snabbt en god och krämig gratäng full av smak!

Gratängen görs enkelt i några få steg:

  • Vispa ner Blå Band soppan i 1,2 liter kallt vatten och låt koka upp under omrörning.
  • Rör ner pasta i soppan och häll över allt i en gratängform.
  • Strö på riven ost.
  • Gratinera i ugn, cirka tio minuter i 220 grader tills gratängen fått fin färg. Klart!

Använd gärna färsk pasta, t.ex. gnocchi, som du lägger direkt i formen. Det kan inte bli enklare, du behöver inte ens koka pastan! Gnocchi suger upp soppan perfekt och gör gratängen krämig och fin. Tänk på att om du använder vanlig pasta behöver du tillsätta lite mer vatten i soppan. 

Blå Bands Ost- & broccolisoppa + gnocchi = sant

Vad sägs som en krämig pastagratäng med gnocchi och Ost- & broccolisoppa? Till den behöver du:
800 g färsk gnocchi
2 påsar Blå Band Ost & Broccolisoppa
2 dl riven gratängost

Relaterad produkt

Andra Blå Band-soppor som passar bra i pastagratäng

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band