Vardagsräddare

Matsvinnspasta

Brukar du slänga överbliven pasta? Att måtta upp fel mängd pasta till maten är lätt hänt. Om du vill undvika matsvinn och dessutom behöver göra en rejäl kylskåps-och skafferirensning så tipsar vi om den utmärkta kombinationen pasta + Blå Bands såser. Ett smart matsvinns tips helt enkelt!

En påse Blå Band Kantarellsoppa är till exempel en perfekt smakrik såsbas att blanda ner pasta i. Toppa med riven ost och färska kryddor – middagen är räddad! Krämigt gott, svinnsmart och bra för plånboken.     

Så här gör du: 

  1. Tillaga soppan enligt instruktionerna (men ta lite mindre vätska än rekommenderat) Konsistensen ska vara mer krämig än en soppa. 
  2. Tillsätt pastaslattarna och rör om. Låt stå tills pastan blivit varm.
  3. Toppa med persilja och riven ost.

Det här behöver du:

Blå Band Kantarellsoppa
Pastaslattar
3 dl vatten
1,5 dl mjölk
Persilja
Riven ost (t.ex parmesan)

Relaterad produkt

Andra soppor som kan bli finfina pastasåser

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band