Smarta hacks

Kantarellsoppa på tre sätt

Blå Bands värmande Kantarellsoppa är en riktig klassiker som älskas av många. Självklart är soppan god att njuta av precis som den är, men här kommer tre supertips som ger både smak, variation och som dessutom gör den lite mer matig!

Toppa med knaperstekt bacon och rårörda lingon
Ta fram den fylliga, höstiga smaken av kantarell med hjälp av syrliga rårörda lingon och sältan från ett rökigt, knaperstekt bacon.  

 

Hemgjorda brödkrutonger och färsk persilja
Ett smart sopptips är att göra egna krutonger av torrt bröd till soppan. Värm ugn på ca 180 grader, dela brödskivor i fyrkanter och strö ut på en plåt. Ringla över olja och salt, stek i ugn i ca 15 minuter (rör om då och då). Låt svalna och toppa soppan tillsammans med färsk persilja! 

 

Peppar, gräddfil och färsk timjan 
Nymalen peppar, ringlad syrlig gräddfil och en kvist timjan lyfter inte bara soppans smak och ger en fräsch touch – det är dessutom ett fint serveringsförslag som är vackert att titta på!  

Relaterade produkter

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band