För speciella tillfällen

Kantarellsoppa i bröd

Har du testat att servera soppa i bröd? Det kan se mer avancerat ut än vad det egentligen är – speciellt om du använder Blå Bands goda och lättlagade Kantarellsoppa! Höstigt gott och festligt som garanterat kommer att imponera på middagsgästerna.

Så här gör du: 

  1. Gröp ur önskad mängd frallor (innehållet kan sparas och rostas lätt i olja för brödkrutonger att toppa soppan).
  2. Häll Blå Bands Kantarellsoppa i en kastrull.
  3. Tillsätt 5-6 dl kallt vatten och rör om. Koka upp.
  4. Låt sjuda på svag värme under omrörning till önskad konsistens (gärna lite tjockare), ca 5 min.
  5. Tillsätt 1,5 dl mjölk och koka upp.
  6. Häll i soppan i varje bröd. Servera! 

Det här behöver du: 

  • Blå Band Kantarellsoppa
  • Höga, runda lite grövre brödfrallor
  • Mjölk

Lycka till!

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band