Smarta hacks

Gör god dipp av såsen

Nästan allt blir godare att äta med dipp, inte sant? Leta efter nya goda dippsmaker utanför chipshyllan – börja i skafferiet, med dina Blå Band såser, som med några enkla skedsvep och en klick creme fraiche istället för vatten/mjölk blir perfekta dippsåser.

Grundreceptet ser ut så här: 1 påse såspulver + 2 dl creme fraiche = en god dipp!

Peppardipp
1 påse Blå Band Fempepparsås
2 dl crème fraiche
1 ask krasse

Passar bra ihop med grönsaker eller grillat bröd!

Currydipp
1 påse Blå Band Currysås
2 dl crème fraiche
1 st hackade örter

Gott att servera med t.ex. chicken nuggets eller kycklingvingar!

Beadipp 1 påse Blå Band Bearnaisesås
1 dl kallt vatten
25 g smör
1 dl crème fraiche

Vispa ner såspulvret i vattnet och låt det koka upp under omrörning. Drag kastrullen åt sidan och vispa i smöret. Låt såsen kallna. Vispa i crème fraiche. För en kryddigare dipp testa Blå Band Kryddiga Bearnaisesås istället.

Servera till t.ex. rotfruktschips.

Några såser som blir goda som dippa

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band