4 personer

Wallenbergare på hjort

Viltkött är magert och som gjort för gräddiga, härliga såser och rustika grytor med tillbehör som rotsaker, potatis och inlagda grönsaker.

Ingredienser

600g hjortfärs, väl kyld
5 dl vispgrädde, väl kyld
4 st äggulor, väl kylda
3 dl rivet/mixat färskt vitt bröd utan kanter
1 knivsudd vardera av mald vitpeppar, kryddpeppar, muskot och kryddnejlika
Salt
Smör till stekning

Så här gör du

Rör ner gulorna i färsen. Slå i grädden med tunn stråle under omrörning. Smaksätt med kryddorna. Provstek en liten biff för att kontrollera smaksättningen. Forma fyra stora eller åtta mindre färsbiffar. Vänd biffarna i ströbrödet. Stek i smör på medelhög värme. Var försiktig, de bränns lätt vid. Servera tillsammans med potatispuré, gröna ärtor och skirat smör eller svampsås.

Stektemperaturer för vilt

Filé av älg, rådjur, hjort och ren: 52 (röd), 57 (medium), 65 (välstekt)

Stek av älg, rådjur, hjort och ren: 55 (röd), 60 (medium), 68 (välstekt)

Filé och stek av vildsvin: x* (röd), 68 (medium), 72 (välstekt)

Om du steker i ugn, använd låg temperatur: 110 grader för filé och 120 grader för stek.
* Låt vildsvinskött alltid bli minst medium, 68 grader.

Fetthalter i viltkött

Rådjur 7%
Hjort 7%
Älg 5%
Ren 7%
Vildsvin 12%

Liknande recept

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band