Rör ner gulorna i färsen. Slå i grädden med tunn stråle under omrörning. Smaksätt med kryddorna. Provstek en liten biff för att kontrollera smaksättningen. Forma fyra stora eller åtta mindre färsbiffar. Vänd biffarna i ströbrödet. Stek i smör på medelhög värme. Var försiktig, de bränns lätt vid. Servera tillsammans med potatispuré, gröna ärtor och skirat smör eller svampsås.
Filé av älg, rådjur, hjort och ren: 52 (röd), 57 (medium), 65 (välstekt)
Stek av älg, rådjur, hjort och ren: 55 (röd), 60 (medium), 68 (välstekt)
Filé och stek av vildsvin: x* (röd), 68 (medium), 72 (välstekt)
Om du steker i ugn, använd låg temperatur: 110 grader för filé och 120 grader för stek.
* Låt vildsvinskött alltid bli minst medium, 68 grader.
Rådjur 7%
Hjort 7%
Älg 5%
Ren 7%
Vildsvin 12%
Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.
Europe Foods Sverige AB
Kung Oskars väg 11 c
222 40 Lund