4 personer
120 minuter

Vegetarisk Jansson

Ingredienser

800 g mjölig potatis, skalad
2 dl skivade oliver
0,5 påse Blå Band Potatis- och purjolökssoppa
4 dl vatten
1 dl grädde
3 msk ströbröd
3 msk smör

Så här gör du

  1. Skär potatisen i stavar.
  2. Varva potatis och oliver i en gratängform.
  3. Vispa mer soppan i en kastrull med vatten och grädde.
  4. Låt det koka upp under omrörning och slå sedan soppan över potatisen.
  5. Strö på skorpmjöl och lägg på några klickar smör.
  6. Baka gratängen i ugn, cirka en timme i 175°C. Den är färdig när potatisen är helt mjuk och har fått fin färg.

 

Saffranssås

Tillsätt ett kuvert saffran till mjölken samtidigt som du vispar i en påse Blå Band Smögensås. Koka upp, rör i en klick smör och servera till julens fisk och skaldjursrätter.

 

Julig rödvinssås

Byt ut 1 dl av vattnet mot glögg när du vispar i Blå Band rödvinssås.

Liknande recept

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band