4 personer
25 minuter

Hemlagade fiskpinnar

Ingredienser

600 g torskfilé, skinn och benfri.
1 dl vetemjöl.
2 st ägg.
2-3 dl panko (japanskt ströbröd).
Olja till fritering.

Så här gör du

  1. Skär torsken i fina bitar.
  2. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Vänd fisken i mjölet, skaka av överskottsmjölet.
  4. Doppa fisken i det uppvispade ägget och vänd den i ströbrödet. Se till så att hela fisken är täckt av paneringen.
  5. Hetta upp oljan till cirka 170 grader och fritera fisken tills den är gyllenbrun och knaprig, två-fyra minuter.
  6. Servera med potatismos, remouladsås och en grönsallad.

Liknande recept

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band