4 personer
30 minuter

Härlig sommarsallad från Nice – Anders variant

Ingredienser

500 g kokt, kall färskpotatis
4 kokta ägg
2 burkar tonfisk i olja
Valfri lök (gul-, röd-, sallads- eller gräslök)
4 tomater
2 dl svarta oliver utan kärna
1 salladshuvud
3 msk olivolja
1 msk vinäger
2 tunnbröd

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Skär tunnbröden i fina bitar. Pensla båda sidorna med smält smör.
  3. Lägg bitarna på en ugnsplåt och rosta i ugn fyra-fem minuter tills de är gyllenbruna och knapriga.
  4. Skiva potatisen och löken, klyfta ägget och dela salladen.
  5. Låt tonfisken rinna av.
  6. Vispa samman olja och vinäger.
  7. Blanda grönsakerna med dressingen.
  8. Toppa med ägg, tonfisk och tunnbrödskrutonger.
  9. Servera tillsammans med aioli.

Läs blogginlägget Härlig sommarsallad för varma dagar

Liknande recept

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band