10 personer

Friterade rotfrukter

Att fritera är enkelt, du behöver ingen fritös eller något annat specialredskap.

Ingredienser

1 kg blandade rotfukter
Olja till fritering
Salt

Så här gör du

Till de friterade rotfrukterna väljer Anders palsternacka, rödbeta, gulbeta och morot. Skala och skiva rotfrukterna tunt. Lägg dem på en handduk så att de torkar. Fritera rotfrukterna tills de är krispiga och gyllenbruna. Smaksätt med salt.

Testa med en beadipp och peppardipp. Servera!

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.