4 personer
25 minuter

Färs till köttbullar och pannbiff

Ingredienser

500g blandfärs
1 gul lök, finhackad
1 ägg
2 dl standardmjölk 3%
0,75 dl ströbröd
Smör till stekning

Så här gör du

  1. Stek löken sakta i en klick smör tills den är mjuk, cirka fem minuter. Låt den kallna.
  2. Blanda mjölk, ägg, lök och ströbröd i en bunke. Låt det svälla några minuter.
  3. Rör ned blandningen i färsen. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Blanda väl och provstek en bit färs för att smaka av och kontrollera konsistensen. Tillsätt eventuellt mer mjölk om färsen är för fast.
  5. Rulla bollar av färsen med fuktade händer.
  6. Lägg ett tiotal åt gången i en stekpanna och stek i smör. Börja på ganska hög värme och sänk efterhand. Skaka pannan regelbundet.

 

Läs mer om att göra köttbullar i vårt tidigare inlägg i bloggen.

Liknande recept

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band