6 personer

Enchiladas med Blå Band Mexican gryta

Ingredienser

1 påse BB mexikansk gryta
400 g nötfärs eller vegofärs
7 dl vatten
Tortillabröd
Riven ost
Salsa
Grönsaker (t ex tomat, gul paprika, gurka, bananschalottenlök)
Gräddfil
Blå tortillachips

Så här gör du

  1. Bryn färsen, slå i vattnet.
  2. Rör i påsens innehåll när vattnet kokar. Låt det koka 10 minuter, rör om med jämna mellanrum.
  3. Låt grytan vila 10 minuter.
  4. Hacka under tiden grönsakerna.
  5. Strö lite riven ost på insidan av bröden, fördela ut grytan, rulla ihop och lägg dem med skarven neråt i en ugnssäker form.
  6. Skeda på lite salsa och strö på riven ost.
  7. Baka enchiladan i ugn, 200° i 15-20 minuter tills de är genomvarma och har fått fin färg. Servera tillsammans med salsa, grönsaker, gräddfil och tortillachips.

Liknande recept

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.