Smögensås
Passar till fisk och skaldjur, lax med broccoli och blomkålsmos, kokta eller ugnsrostade grönsaker. Tips! Tillaga fisken direkt i såsen.
Rödvinsås
Passar till nöt- och viltkött med en rotfruktgratäng eller en klassisk gratäng med helgrillad rostbiff med haricot verts. Tips! En klick smör och en nypa timjan höjer smaken.
Kantarellsås
Passar till viltkött som älgstek, nöt eller kyckling. Servera med mos och vinbärsgelé eller pasta med spenat och riven parmesan. Tips! Byt ut hälften av mjölken mot grädde för mer fyllighet.
Fem peppar
Passar till all sorts kött och fågel, vegobiffar eller vegobollar tillsammans med ugnsgrönsaker, hasselbaksotatis eller rostad potatis. Tips! Gör en kall sås genom att byta ut grädde mot 2dl crème fraiche.
Västkustsoppa
Toppa med solrosskott och pumpafrön. Servera med en avocadotoast.
Tomat & pasta
Toppa med färsk oregano och nymalen peppar. Servera med en grillad bagel.
Ost & broccolisoppa
Toppa med färsk timjan och chili flakes. Servera med tomattoast.
Minestronesoppa
Toppa med riven parmesan och persilja. Servera med en surdegsbaguette.
Kantarellsoppa
Toppa med timjan, peppar och gräddfil. Servera med grillad parmesantoast.