Smält smöret i en liten kastrull och häll bort bottensatsen. Varmhåll smöret på cirka 50 grader. Koka upp vatten i en kastrull till ett vattenbad. Blanda äggulor, vinäger och citronsaft i en skål som passar ovanpå vattenkastrullen. Placera skålen stadigt på en fuktig handduk på kastrullen med vatten som kokar försiktigt. Vispa äggmassan tills den är fluffig och krämig. Vispa ner smöret med en tunn stråle i äggkrämen. Om den blir för tjock så späd med ljummet vatten. Smaksätt med salt och peppar.
En pulversås skär sig aldrig. Men den har samtidigt inte samma syra som är så typisk för hollandaise. Ett tips är därför att tillsätta lite vinäger eller citron om du använder en pulversås.
Fem steg som tar dig till en läcker hollandaise, läs mer.
Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.
Europe Foods Sverige AB
Kung Oskars väg 11 c
222 40 Lund
Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.
Hälsningar Teamet på Blå Band