Rostad brysselkål med parmesan och vitlök

I Sverige kanske vi relaterar brysselkål främst med julmat, men den går utmärkt att använda i flertalet rätter och servera både i pasta och i sallad. Vi vill tipsa om att rosta den gröna lilla kålen med parmesan och vitlök, toppad med olivolja och Touch of Taste Brynt Lökfond. Fonden ger kålen ett extra lyft då den tillför smak av brynt lök. Så enkelt och så vansinnigt gott!

Ingredienser

Portioner:

2 kg brysselkål, rensad och halverad
5 st vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
4 msk olivolja
2 msk Bong Touch of Taste Brynt Lökfond
100 g parmesan, riven
Salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Lägg den rensade och halverade brysselkålen i ett bleck.
  2. Blanda olivolja och Brynt Lökfond.
  3. Riv parmesan och skiva vitlöken tunt.
  4. Häll olivolja och fondblandning över kålen. Salta, peppra och blanda väl.
  5. Fördela vitlöken och strö över parmesan.
  6. Baka av i ugnen på 200 grader i cirka 20 – 25 minuter.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice vaalii paikallisia makuja. Arvomme ovat laatu, puhtaat raaka-aineet ja luotettavuus. Pitkä kokemuksemme paikallisista mauista, jotka on valmistettu puhtaista raaka-aineista, auttaa asiakkaitamme menestymään keittiöissään. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa, jotta voimme aina kuunnella ja ymmärtää heidän toiveitaan.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.