4 personer

Vit senapssås till fisken

Vitsåsen är ett givet tillbehör till lutfisken. Genom att krydda rikligt med kryddpeppar ger den annars rätt smaklösa fisken och såsen en rejäl retning av smaklökarna.

Ingredienser

2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl grädde
2 tsk Bong Touch of Taste fiskfond
2 msk skånsk, grovkornig senap
2 msk skuren gräslök

Så här gör du

Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjölet. Koka upp mjölk och grädde, slå det över redningen och låt såsen sjuda fem minuter. Smaksätt såsen med senap, fond, salt och vitpeppar. Avsluta med gräslök och servera till julens fiskrätter.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.