4 personer
120 minuter

Veganska maränger

Det går bra att ersätta ägg med kikärtsspad även vid bakning av exempelvis muffins och tårta, för desserter och i våffel- och pannkakssmeten.

Ingredienser

1,5 dl spad från kikärtor
1 tsk pressad citron
1,5 dl strösocker

Så här gör du

  1. Vispa 1,5 dl spad från kikärtor tillsammans med 1 tsk pressad citron på högsta hastighet.
  2. När det börjar bli till ett fluffigt skum, tillsätt 1,5 dl strösocker lite i taget medan du fortsätter att vispa.
  3. Fortsätt tills det har blivit en fast, fluffig maräng.
  4. Spritsa ut fina maränger och baka i ugnen på 80-100 grader tills de är fasta och genombakade, cirka två timmar för små maränger. Förläng tiden om du gör stora maränger.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.