4 personer
20 minuter

Ugnsstekt fisk med beurre blanc

Beurre blanc är en klassisk, ljus smörsås som passar till i princip alla typer av fisk och skaldjur.

Ingredienser

600-800g filé av hälleflundra, torsk eller gös
2 msk rapsolja
2 msk smör
Till servering
Beurre blanc-sås
Potatismos
Broccoli och salladslök
Eventuellt fiskrom – stenbit, forell eller löjrom

Så här gör du

  1. Stycka fisken i portionsbitar.
  2. Strö på salt och låt dem vila 15 minuter.
  3. Torka av ytan med hushållspapper.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, bryn fisken runt om.
  5. Efterstek i ugn, 150° i cirka tio minuter tills innertemperaturen är 48-52°.
  6. Lägg fisken på varma tallrikar tillsammans med potatismos och grönsaker, skeda beurre blanc-såsen över.
  7. Toppa gärna fisken med en sked rom. Lägg rom på fisken och slå på lite sås.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.