6 personer
60 minuter

Snabbrimmad grillad lax med chilikryddning och grillad citron

Ingredienser

1 hel laxfilé
1 citron
Chiliflingor
Färska örter, t ex dragon och oregano
Olja till pensling
1 dl salt
1 liter vatten

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och salt och låt det kallna till kylskåpskallt.
  2. Rimma fisken 10-30 minuter. Små bitar kortare tid och hela filéer längre.
  3. Ta upp fisken ur lagen, skölj ytan och torka den med hushållspapper.
  4. Pensla olja på skinnsidan och lägg på grillgaller med skinnsidan ned över indirekt glöd.
  5. Sätt på grillens lock, reglera luftintaget så att glöden hålls vid liv utan att det är alltför hett.
  6. Grilla i cirka 30 minuter. Köttet ska fortfarande vara spänstigt och samtidigt lätt att dela.
  7. Strö över chiliflingor, svartpeppar och färska örter när ett par minuter återstår av grilltiden.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.