4 personer
25 minuter

Salmorejo

Ingredienser

800 g mogna tomater
350 g bröd
1 msk Touch of Taste Eko Grönsaksfond
3 dl vatten
1 klyfta vitlök
4-6 msk rödvinsvinäger
1 dl god olivolja
2 st hackade hårdkokta ägg
Hackad bladpersilja

Så här gör du

  1. Skär kryss i tomatskalet över fästet. Doppa tomaterna i kokande vatten några sekunder tills skalet börjar släppa. Lägg över dem i iskallt vatten.
  2. Kantskär brödet och tärna det. Låt det ligga i vattnet som smaksatts med fonden i tio minuter tills det har svällt och är poröst.
  3. Skala tomaterna.
  4. Lägg tomater tillsammans med vitlök, brödet (inklusive spadet), vinäger och olja i en mixer. Mixa soppan helt slät. Mixa i omgångar om det behövs.
  5. Smaka av soppan med salt, peppar och vinäger.
  6. Slå upp soppan i skålar och toppa med hackat ägg, persilja och lite extra olivolja.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.