8 personer

Rödvinssås

Såser gjorda på espagnole är läckra till allt nötkött, vilt och vegetariska rätter med kraftig smak som rotselleribiffar.

Ingredienser

1 liter sky gjord på kyckling, kalv, nöt eller vilt
1 dl vetemjöl
50 gram smör
5 dl rödvin (inte för sött)

Så här gör du

Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och bryn på hög värme tills det är en ljust kolabrun pasta. Häll i vinet under omrörning och låt det koka kraftigt någon minut. Häll i varm sky och rör om noggrant. Vispa ordentligt och låt såsen koka i minst fem minuter så att mjölet löses upp helt. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt eventuellt med svamp eller enbär beroende på vad den ska serveras till.

Vill du läsa mer om hur man gör en sky? Läs om Tegnérs såser: Så bygger du din sås från grunden.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.