6 personer

Potatisgratäng

Rotfruktsgratäng på potatis och palsternacka och lite smörstekt svamp passar perfekt som tillbehör till lamm.

Ingredienser

600 g potatis, skalad och skivad
200 g palsternacka, skalad och skivad
1 msk olivolja
1-2 msk riven vitlök
4 dl mjölk, 3%
2 dl grädde
2 dl riven smakrik ost
Salt och svartpeppar

Så här gör du

Fräs vitlöken sakta en minut i oljan, rör i potatis, palsternacka, mjölk och grädde. Låt det koka upp, rör i osten och smaka av med salt och peppar. Slå gratängen i en form och ugnsbaka, cirka 40 minuter i 160 grader tills gratängen har fått fin färg. Känn efter med sticka så att rotfrukterna är mjuka.

Tegnérs kök: Ljuvlig lammstek funkar året runt

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.