4 personer

Potatis- och purjolökssoppa (Créme Vichyssoise)

Ingredienser

800 g purjolök, ansad och sköljd
600 g mjölig potatis, skalad
2 msk smör
1 liter vatten
2 msk Touch of Taste Eko Grönsaksfond
1 kvist timjan
1 lagerblad
3 dl grädde
Skuren gräslök
Eventuellt bacontärningar, löjrom eller pilgrimsmusslor

Så här gör du

  1. Skiva purjon och tärna potatisen i centimeterstora kuber.
  2. Fräs löken några minuter i smöret utan att den får färg.
  3. Tillsätt potatis, fond, timjan och lagerblad.
  4. Slå i cirka en liter vatten (så att det täcker) och låt soppan koka sakta tills potatisen är helt mjuk.
  5. Slå i grädden och låt det koka upp.
  6. Slå soppan i en mixer och mixa den helt slät.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Servera soppan överströdd med gräslök antingen varm med till exempel bacontärningar och bröd eller kall i små skålar med löjrom eller halstrade pilgrimsmusslor.

Liknande recept

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.