Picklad svamp

Det går att pickla i princip all svamp. Det är en väldigt bra konserveringsmetod för svamp, som ju måste tas om hand direkt.

Ingredienser

1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit 12%
1,5 dl vatten
0,5 tsk salt
200 gram förvälld svamp t ex kantareller eller trattkantareller

Så här gör du

Koka upp lagen med socker, ättika, vatten och salt. Rör om tills sockret smält. Häll svampen i en väl rengjord burk med tätslutande lock. Häll över den heta lagen och låt stå tills det svalnat. Förvara i kylen ett dygn innan du serverar svampen. Den håller minst en månad i kylen.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.