4 personer
15 minuter

Pastasallad med tofu

Ingredienser

4 portioner kokt pasta, kall
400g tofu, tärnad
Blandade grönsaker till exempel sockerärtor, minimajs, spenat och salladslök.
Dressing:
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
0,5-1 tsk hackad chili
1 msk hackad färsk koriander
1,5 msk fisksås
1,5 msk pressad lime
1,5 msk socker
1 msk olja

Så här gör du

  1. Tärna tofun.
  2. Koka upp en halv liter lättsaltat vatten och slå över tofun. Låt stå i en kvart
  3. Lägg alla ingredienserna till dressingen i en mixer och mixa till en slät sås. Smaka av med salt, peppar och chili.
  4. Stek tofun krispig i olja och låt den rinna av.
  5. Blanda pasta, tofu och grönsaker i en skål, slå på dressingen och lägg upp salladen på tallrikar.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.