Parmastekta dadlar

En med sötma som balanseras med sälta. Sötman är tillgänglig och inbjudande och öppnar tillsammans med sältan upp både smaklökar och humör.

Ingredienser

12 skivor parmaskinka
24 dadlar
Olivolja

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Dela skinkan på mitten. Tryck ut kärnorna ur dadlarna. Rulla in dadlarna i skinkan. Lägg dem på en ugnsfast plåt, ringla på olja och stek fem minuter i ugn. Plocka örterna och strö dem över dadlarna.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.