Örtolja

Toppa en sallad eller ringla på toppen av en kall sås, det ser väldigt fint ut och lyfter såsen. Ringla över pasta eller ugnsrostade grönsaker efter att de är klara.

Ingredienser

70 g örter, rucola och spenatblad
1 vitlöksklyfta
1 nypa salt
2 dl rapsolja eller olivolja

Så här gör du

Hetta upp olja till 65°C, kör alla ingredienser i en mixer, slå i oljan och mixa till en slät, grön olja.

Toppa en sallad eller ringla på toppen av en kall sås, det ser väldigt fint ut och lyfter såsen. Ringla över pasta eller ugnsrostade grönsaker efter att de är klara. Eller överraska med gröna våfflor med läcker smak av oljan. Du kan använda den till det mesta utom att steka med den.

Den hemgjorda örtoljan håller dock bara någon vecka i kylen.

– Lägg in den i frysen, då klarar den sig i någon månad, konstaterar Anders.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.