4 personer
35 minuter

Morotssoppa

Ingredienser

800 g morötter
2 msk riven färsk ingefära
2 msk pressad citron
1 msk rivet citronskal
1 lök
2 msk rapsolja
2 dl grädde
7 dl vatten
2 msk Toch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko
Mango chutney

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skala och skiva morötterna.
  3. Fräs lök och morötter i oljan i några minuter.
  4. Rör i ingefära, citronsaft och skal, låt det fräsa ytterligare en minut.
  5. Slå i vatten tillsammans med fonden. Låt soppan koka sakta cirka 20 minuter tills morötterna är mjuka.
  6. Slå allt i en mixer och mixa till en slät soppa.
  7. Slå tillbaka soppan i grytan och rör i grädden försiktigt.
  8. Låt soppan koka upp, smaka av med fond, salt och peppar.
  9. Slå upp i fina skålar och toppa med en klick crème fraiche och mango chutney.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.