6 personer
100 minuter

Lasagne

Receptet går lätt att göra vegetariskt genom att byta ut köttfärs och fläsk mot vegetarisk färs.

Ingredienser

4 msk smör
600 gram blandfärs (100g bacon eller sidfläsk, rökt magert tärnat)
1 msk finhackad vitlök
2 dl finhackad schalottenlök
2 dl fintärnad rotselleri
6 dl krossade tomater
1 dl rött vin
örter, t ex timjan, rosmarin och oregano
salt och svartpeppar
1,5 liter béchamelsås
300g riven ost
Lasagneplattor
50g riven parmesan

Så här gör du

Hetta upp en gryta, lägg i smöret och bryn färsen tillsammans med fläsk, lök och selleri. Häll i vin, tomater och örter, låt allt koka sakta i 40 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar

Rör ner osten i den varma béchamelsåsen.

Montera lasagnen genom att varva ostsås, köttfärssås och pasta i en ugnsfast form. Strö över riven parmesan och baka i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter i 175 grader.

Tips

Receptet går lätt att göra vegetariskt genom att byta ut köttfärs och fläsk mot vegetarisk färs.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.