Krydd-picklad rödlök

Picklad rödlök har blivit omåttligt populärt, gärna som tillbehör vid grillen: fläskkarrén, kycklingen och burgaren lyfter alla av den sötsyrliga, milda löksmaken.

Ingredienser

1 dl ättika 12%
2 dl socker
3 dl vatten
2 st rödlökar
3 hela kryddnejlikor eller stjärnanis
2 lagerblad
1 kapsel grön kardemumma

Så här gör du

Blanda ättika, vatten och socker i en kastrull, lägg i kryddorna. Låt lagen koka upp och kyl den sedan. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen, låt den mogna i kylen ett par timmar.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.