Kronärtskocka & parmesandipp

Oavsett om du köper krukörter eller odlar eget i trädgården, på kolonilotten eller på balkongen tycker Anders Tegnér att vi ska bli bättre på att ta vara på våra örter.

Ingredienser

1 burk kronärtskockshjärtan i vatten
1 msk vitlök, finhackad
2 msk kruspersilja, färsk, finhackad
1 msk citronskal, finrivet av ekologiska citroner
1 dl finriven parmesanost
1.5 dl crème fraiche, 34%
Salt och svartpeppar
Örtolja

Så här gör du

Låt kronärtskockorna rinna av ordentligt i en sil. Lägg allt i mixern och mixa till en slät sås, smaka av med salt och peppar. Ringla örtolja över. Servera till färska grönsaker, till exempel morot, och tunnbröd.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.