4 personer
30 minuter

Krämig fisksoppa med lax och torsk

Du får fram mycket smak i en soppa och en matig fisksoppa är väldigt mättande, säger vår huskock Anders Tegnér.

Ingredienser

250 g laxfilé
200 g torskfilé
1 bit purjolök
1 st morot
4 st potatisar, medelstora
3 msk rapsolja
2-3 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
8 dl standardmjölk 3%
2 dl vispgrädde

Så här gör du

Skala och skiva potatisen och moroten i cirka tre millimeter tjocka skivor. Skölj och strimla purjolöken.
Skär fisken i 1×1 centimeter stora tärningar. Fräs purjolök, potatis och morot några minuter i oljan. Slå i mjölk, grädde och fond. Låt det koka sakta i 7-9 minuter tills potatisen är mjuk. Lägg i fisken och låt det koka upp. Dra grytan åt sidan. Smaka av med salt, peppar och fiskfond.

 

Undvik rödlistad fisk

Fisken i både hav och insjöar är utsatt för ett stort fisketryck. Många är hotade. När du köper fisk är det därför viktigt att du inte köper någon rödlistad fisk. Enklaste sättet att göra rätt är att köpa MSC-märkt vildfångad fisk, ASC-märkt odlad fisk eller fisk med någon ekologisk märkning.

MSC – Marine Stewardship Council

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.