4 personer

Kantarellsoppa

Ingredienser

500 g kantareller
1 dl finhackad schalottenlök
2 msk smör
1,5 dl vitt vin
0,5 dl sherry
1 msk Touch of Taste fond – kantarell, grönsak eller kyckling
5 dl grädde
3 dl mjölk 3%
Smaksättning: Salt, vitpeppar, timjan och japansk soja

Så här gör du

  1. Rensa kantarellerna noga, dela de stora svamparna på längden.
  2. Finhacka löken och stek sakta i smöret i fem minuter.
  3. Tillsätt svampen och höj värmen. Låt svampen bryna några minuter.
  4. Slå i vin och sherry, låt det koka tills det har kokat bort.
  5. Slå i mjölk och grädde, låt det koka sakta cirka 20 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
  6. Smaka av med salt, vitpeppar, timjan och soja.
  7. Mixa soppan slät och servera den i varma tallrikar.

Till servering: Bröd- eller ostkrutonger

 

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.