4 personer
45 minuter

Kålrotslåda

Ingredienser

800g kålrot
2 msk Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko
1,5 dl creme fraiche
150 g riven smakrik ost

Så här gör du

  1. Skala och skär kålroten i bitar.
  2. Koka dem mjuka i vatten smaksatt med fond och salt.
  3. Låt den rinna av i ett durkslag.
  4. Mosa roten och blanda i crème fraiche. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  5. Lägg upp moset i en ugnsfast form och strö över osten.
  6. Gratinera i 225 grader i cirka 20 minuter.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.