4 personer
10 minuter

Grön sparrissoppa

Genom att toppa sparrissoppan med bacon eller räkor får du en fin sälta som passar perfekt med sparrisen.

Ingredienser

500 g grön sparris
2 dl hackad schalottenlök
2 msk smör
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
5 dl vatten
1,5 msk kycklingfond eller grönsaksfond
Eventuellt ett paket bacon

Så här gör du

  1. Skär bort sparrisknopparna och lägg dem åt sidan.
  2. Knäck bort den grova nedersta delen av stjälkarna.
  3. Dela sparrisen på längden och skär den sedan i centimeterstora bitar.
  4. Fräs sparrisbitarna (ej knopparna) och lök i smöret några minuter utan att det får färg.
  5. Späd med vatten, vin och fond, låt det koka 5 minuter.
  6. Rör i grädden och låt det koka 5 minuter till.
  7. Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar.
  8. Stek sparrisknopparna hastigt i lite smör och toppa soppan med dem.
  9. Om du vill addera bacon; skär den i mindre bitar, knaperstek och toppa soppan tillsammans med knopparna.

 

Läs mer på blogginlägget Tegnérs soppor: Sparrissoppa med bacon eller räkor

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.