4 personer
20 minuter

Grillad bagel

Med färskost, sparris och picklad rödlök.

Ingredienser

4 bagelbröd
100g färskost
1 knippe grön sparris
30g blandad sallad
2st rödlökar
1/2dl socker
1tsk salt
1dl vatten
1/2dl vitvinsvinäger
Svartpeppar
Flingsalt

Så här gör du

Gör först lagen som den picklade rödlöken ska ligga i, den måste nämligen svalna. Koka upp vatten, vitvinsvinäger, salt och socker. Hacka rödlöken i fina cirklar. Lägg därefter i rödlöken i lagen och dra av kastrullen från plattan. Låt svalna. Steg två är att dela bagels och grilla dem på båda sidor, fräs därefter på sparrisen i samma grillpanna med en klick smör eller olivolja. Bred dina grillade bagels med färskost, lägg på sparrisen och toppa med sallad och allra sist den picklade rödlöken. Sen är det alltid gott att ha lite malen svartpeppar och flingsalt på som sista krydda!

Liknande recept

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.