4 personer

Gräddsås till kalkon

Den runda gräddsåsen som harmonierar fint med det magra fågelköttet.

Ingredienser

1 äpple, grovhackat
1 gul lök, finhackad
3 msk smör
2 msk vetemjöl
2 msk Bong Touch of Taste kalvfond
4 dl mjölk
2 dl grädde
1 msk svartvinbärsgelé

Så här gör du

Fräs äpple och lök i smör i några minuter. Pudra på mjölet och tillsätt fond, mjölk och grädde. Låt det koka och reducera tills cirka fyra deciliter vätska återstår. Sila såsen och smaksätt med gelé, salt och peppar.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.