4 personer
10 minuter

Gazpacho

Ingredienser

4 st mogna plommontomater, hackade
1 burk tomater, finkrossade
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
1 st röd paprika, hackad
10 cm slanggurka, hackad
1 liten schalottenlök
En halv vitlöksklyfta, hackad
2 dl isbitar
1-3 tsk sambal oelek
Brödkrutonger
Färska örter alternativt stjälkselleri

Så här gör du

  1. Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör till en slät men fortfarande grynig konsistens.
  2. Smaka av med salt, svartpeppar och fond.
  3. Slå soppan i kalla serveringsskålar med isbitar och toppa med krutonger, olivolja och örter eller slå i glas med isbitar och servera med en stjälkselleri i varje glas.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.