90 minuter

Foccacia med fetaost & cocktailtomater

Ingredienser

25g färsk jäst
3dl vatten
1msk flingsalt
1/2dl olivolja
2msk flytande honung
6-7dl vetemjöl special
300g cocktailtomater
100g fetaost
Färsk rosmarin
Olivolja & flingsalt till långpannan

Så här gör du

Blanda jäst med fingertoppsvarmt vatten i en bunke. Tillsätt olivolja, honung och flingsalt. Häll därefter i vetemjöl, lite i taget och arbeta ihop till en deg. Knåda degen i ca. 5 minuter. Jäs degen till dubbel storlek i rumstemperatur under en kökshandduk, ca. 30-40 minuter.

Efter jäsningen ska du hälla ut den ganska lösa degen på mjölat bakbord och knåda den lite till. Ringla olja i en kall långpanna och strö i flingsalt i botten. Lägg sedan i degen och platta ut den tills den är 1-2 cm tjock. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30-40 minuter.

Innan du kör in den ugnen, tryck fingrarna i degen för att få några hål i degen. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Tryck ner hela cocktailtomater i brödet. Bryt fetaosten i 1-2 cm stora bitar och tryck ner dem samt strö över färsk rosmarin.

Baka brödet mitt i ugnen tills det är gyllenbrunt, tar ca. 10 minuter.

Liknande recept

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.