1 personer
10 minuter

Croque Monsieur

En béchamelrätt och krogklassiker som har hamnat i skymundan på senare år är Croque Monsieur. Det är en toast som var vanlig i barerna på 1980- och 1990-talet.

Ingredienser

2 skivor vitt formbröd
1 tsk smält smör
1 msk dijonsenap
2 skivor skinka, kalkon eller vegetariskt pålägg
1,5 dl béchamelsås
2 dl riven ost, Gruyére eller Emmenthaler
Sallad, tomater och vinägrett

Så här gör du

Bred lite senap på bröden, lägg på pålägget. Bred ett tunt lager béchamelsås på ena brödet. Strö på ost och lägg det andra brödet ovanpå. Toppa toasten med resterande béchamelsås. Strö på generöst med ost. Se till så att kanterna är täckta med sås och ost. Lägg toasten på bakplåtspapper som penslats med smör. Ställ in i ugn på 150 grader och skruva direkt upp värmen till 225 grader. Efter cirka fem minuter har toasten fått fin färg och är knaprig och god.

Liknande recept

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.